24 Jan
24Jan

חלומות הם כלי עבודה מופלא בעזרתו אפשר לקבל הצצה אל העתיד (חלומות נבואיים), מסרים מעולמות עליונים, שיחות עם מלאכים, זיכרונות מגלגולים קודמים ועוד... אבל את כל הטוב הזה לא תוכלו לחוות אם לא תזכרו את החלומות שלכם. לכן, הצעד הראשון למי שמעוניין להשתמש בכלי המדהים הזה, הוא לתרגל זכירת חלומות. ככל שתזכרו יותר חלומות, כך תגלו שאתם חולמים חלומות יותר ויותר משמעותיים. לכן גם אם טרם חוויתם חלומות יוצאי דופן, סביר להניח שזה יקרה בקרוב מאוד. הבאתי כאן כמה מהטכניקות היעילות ביותר לזכירת חלומות, כל שנותר לכם לעשות הוא לבחור אחת או יותר, ופשוט להתחיל לתרגל.


יומן חלומות

בואו נגיד את זה באופן ברור: כמעט ולא ניתן לעבוד עם חלומות ללא ניהול יומן חלומות. זו הטכניקה הבסיסית, הפשוטה וגם היעילה ביותר. כתיבת יומן חלומות גם תשמש אתכם אם תרצו להתקדם בעבודת החלומות בהמשך. אבל בתור התחלה כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לרשום את החלומות מיד עם היקיצה. עשו זאת גם אם התעוררתם באמצע הלילה.

ליומן החלומות יש להקדיש מחברת מיוחד. אל תכתבו בטלפון, זה לא יעיל כמו מחברת, פשוט כי המוח שלנו מקשר את הטלפון הנייד לעשרות עניינים שונים, שחלקם לא חשובים כלל, כולל הסחות דעת למיניהן. ואחת הסיבות לייחד מחברת ליומן חלומות היא לאותת למוח שהדבר חשוב לכם. ואז המוח יעבוד עבורכם, יעיר אתכם כדי לכתוב חלומות ויעזור לכם לזכור אותם.

טיפ נוסף בעניין יומן חלומות -  בחרו מחברת יפה ומיוחדת והניחו אותה ליד המיטה. גם זה ישדר לתת המודע שלכם שהעניין חשוב וכי אתם לוקחים אותו ברצינות.


להתעורר 10 דקות מוקדם יותר

אחת המניעות של רוב אנשים מלנהל יומן חלומות, הוא חוסר זמן. שעות הבוקר עמוסות בעניינים דחופים ושלל התארגנויות, וכך מלאכת כתיבת החלום נדחקת הצידה, ועד שאתם מוצאים לכך זמן מתברר שהחלום נשכח ברובו.

לכן, אם זאת הבעיה, הפתרון הוא לקום מוקדם יותר בכמה דקות. כמו בטכניקה הקודמת, גם כיוון השעון ליקיצה מוקדמת יותר יסמן לתת המודע שלכם את חשיבות העניין, וכך יעזור לכם לזכור יותר חלומות.


ההליכה לאחור - מה קרה קודם?

את הטכניקה הזו עושים כדבר אחרון לפני השינה ודבר ראשון עם היקיצה. לפעמים, כאשר תתרגלו אותה לפני השינה תגלו שאתם נרדמים תוך כדי, וזה ממש בסדר.

השיטה עובדת כך, כאשר אתם כבר במיטה, לפני שנרדמים, תתחילו לשחזר את אירועי היום מהסוף להתחלה. דמיינו איך נכנסתם למיטה, ולפני כן צחצחתם שיניים, ולפני כן לבשתם פיג'מה וכן הלאה... ומידי פעם תשאלו את עצמכם "ומה קרה קודם?".  וזה הכל, וכמו שכתבתי קודם, לפעמים תשקעו בשינה עמוקה לפני שתספיקו לשחזר את כל אירועי היום, כך שזו גם טכניקה ממש טובה למי שמתקשה להירדם.

מאחר שתרגלתם את צורת המחשבה של "מה היה קודם" לפני השינה, אז בבוקר תת המודע שלכם יחפש גם מה קרה קודם ויזכיר לכם חלומות. זו שיטה מצוינת שיכולה לעזור לכם לזכור גם מספר חלומות בכל לילה. פשוט תשאלו את עצמכם בבוקר "מה קרה קודם?"


מנטרה לפני השינה

שיטה נוספת שמעודדת חלומות משמעותיים וזכירתם, היא מנטרה לפני השינה. למשל: "הלילה אפגוש מלאך בחלום". חשבו על מנטרה שקשורה לחלימה ולנושא שמעניין אתכם וחזרו עליה שוב ושוב לפני השינה עד שתירדמו. כמובן רצוי לבחור במשפט קצר וחיובי.


תגמול

זו שיטה נוספת לעודד את המוח לזכור ולהזכיר לכם חלומות מיד עם היקיצה. בחרו יעד ותגמול. למשל: רק אחרי שתזכרו ותכתבו 3 חלומות ביומן החלומות אז תמשיכו לצפות בסדרה האהובה עליכם. הציבו לעצמכם יעד שיהיה מאתגר אך בר השגה ביחס אליכם, ובחרו כתגמול משהו שאתם רוצים וכך תהיה לכם מוטיבציה להשיג אותו. אפשר להציב כמובן יעד גדול יותר והתגמול בהתאם.

בספר  Lucid Dreaming plain and simple מתוארת טכניקה דומה שניתן לבצע כמו משחק נקודות בו אתם בוחרים את הפעולות והניקוד, וגם את התגמול כמובן. וכך עליכם לעשות: קבעו יעד, למשל 50 נק'. בחרו ניקוד לכל פעולה. למשל, חלום צלול – 10 נק', כל חלום רגיל שתזכרו – 2 נק', אבל אם זכרתם יותר מחלום אחד בבוקר, אז כל חלום באותו יום שווה 4 נק', חלום שזימנתם לפי המנטרה 7 נק', וכן הלאה... בכל בוקר תאספו נקודות, וכאשר תגיעו ליעד תעניקו לעצמכם את התגמול.


לסיכום

לא משנה באיזו שיטה תבחרו, מומלץ בכל מקרה לנהל יומן חלומות ו... להתמיד. התמדה היא המפתח לעבודה עם חלומות. בהצלחה!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.